lunes, 19 de diciembre de 2011

ACCIDENTS A LA NEU 2011, SEGONA TEMPORADA

L'assignatura d'Accidents a la Neu de 2n curs, està vinculada a la de Seguretat i Supervivència de 1r curs.
Es tracta d'un nou esglaó que aprofundeix de manera significativa en la tasca que realitza l'equip de Písters Socorristes a l'estació d'esquí. s tracta d'una immersió total en la feina dels Písters, mitjançant la resolució de casos pràctics que es donen sovint a la neu i que als alumnes han de resoldre.

La tasca docent la realitza el Cap de Pistes i un altre membre de l'equip. Tots dos, amb la col·laboració d'altres, han fet de formadors assolint un alt grau de professionalitat. Gràcies a tots els Písters implicats en la nostra formació i felicitats per haver-ho fet tan bé.

El curs va començar amb l'exposició del Protocol de Comunicació davant d'un accident i amb una pràctica de baixada de camilles. Primer buides i en segon lloc, plenes.




Després vàrem començar amb la resolució dels casos. Cada grup d'alumnes-Písters havia de resoldre un cas fictici d'accident.
L'arribada al lloc de l'accident, la comunicació amb l'equip de pistes i amb l'accidentat, l'avaluació de la situació i tota l'actuació que se'n deriva així com el trasllat de la persona ferida (en el cas que sigui procedent), són avaluades per part del Píster conductor de la sessió.







El cas es duu a terme fins a tenir la persona accidentada preparada per al trasllat. Arribats en aquest punt, es transmet feedback immediat per a corregir aquells aspectes susceptibles de millora i per a reforçar tot allò que s'ha dut a terme de manera correcta.

Tot i la poca experiència dels alumnes, el desenvolupament i resolució del casos ha estat mot satisfactori i una bona actitud ha afavorit la possibilitat d'adquirir l'aprenentatge.

A partir del mes de gener de 2012, tots els alumnes realitzaran 4 jornades a pistes, desenvolupant el rol de Píster.
Es tracta d'una Formació en el Centre de Treball que té com a objectiu tancar un cercle en l'aspecte formatiu, reforçar l'aprenentage mitjançant la pràctica real.

Ens veiem a les pistes!



No hay comentarios:

Publicar un comentario