martes, 25 de diciembre de 2012

ACCIDENTS A LA NEU 2012-2013

Un any més hem estat 2 setmanes seguides a pistes, millorant la nostra tècnica d'esquí i estudiant casos pràctics relacionats amb ACCIDENTS que es donen  A LA NEU i que requereixen de l'actuació del Dpt. de Písters Socorristes.


No ha estat una assignatura fàcil ni lliure de polèmiques.
Sempre que hi ha dubtes, apareixen discussions i davant d'actuacions complicades, sense marge d'error i amb poca exèriència encara hi ha més possibilitats per a que sorgeixi la polèmica.

Hem baixat camilles buides i plenes.


Hem après a comunicar-nos davant d'un accident.
Amb el client, amb el Dpt. de Control, entre els membres de l'equip de Písters.

Ens hem enfrontat a diferents casos d'accidents, amb bon i mal temps. A vegades amb èxit, d'altres amb errors...



 

Hem après moltes coses.
Com utilitzar material que no coneixíem massa bé. A comunicar-nos seguint els procediments utilitzats a BTR. Com actuar davant de diferents situacions d'accident (luxacions d'espatlla, lligaments de genoll, traumatismes forts a l'esquena, TCs recuperats, Aturadas Cardio respiratòries, fractures de maluc...).

Hem après dels encerts i dels errors i hem pogut extreure conclusions:
- ens agrada aquest àmbit.
- ens manca experiència.
- les coses no són sempre blanc o negre.
- s'han de tenir les idees clares, analitzar molt bé la situació i tenir sang freda per a actuar de la millor manera possible.

El darrer dia, vàrem realitzar una prova de nivell d'esquí per terreny fora pista i per pista. L'objectiu era que el Cap de Seguretat de BTR conegués el nostre nivell per tal d'ubicar-nos en una zona segura durant les nostres futures pràctiques.

Ara, 4 dies a l'estació treballant amb els Písters. Ajudant-los, seguint-los, preguntant-los i aprenent tot el que puguem, per a ser, en un futur proper, bons professionals de la neu.

Agraïm la col·laboració de BTR en la nostra formació i, molt especialment, a l'Albert i a l'Eduard, per la seva generositat en compartir amb nosaltres el seu coneixement.


El proper pas, treballar juntament amb els Písters.

Bona temporada!


No hay comentarios:

Publicar un comentario