viernes, 22 de febrero de 2013

ESQUIEM AMB LA GENT D'ASPID

Aquest darrer projecte de l'assignatura DISCAPACITATS i ACTIVITAT FÍSICA, ens ha portat a treballar diferents tècniques de l'esquí adaptat.

Tres petjades, quatre petjades, monoski, biesquí ...  noms que fan referència a la tècnica i material que utilitzem per a lliscar pel camp de neu.

La primera part de la formació, la vàrem rebre els alumnes del cicle el passat 14 de febrer .
L'Escola d'Esquí de la Vall de Boí, disposa de material i tècnics per a treballar l'esquí adaptat. L'Albert i l'Alba han estat els dos monitors especialistes amb els que hem tingut el plaer de compartir aquesta formació. Han aportat coneixement i molta motivació per transmetre el màxim amb un temps força reduït.


Ens varen ensenyar a esquiar utilitzant diferents estris i tècniques d'esquí adaptat. 4 hores de classe pràctica que completaven la teòrica que havíem fet anteriorment a classe.


L'objectiu era clar, preparar-nos per a poder acollir els nostres amics i amigues d'ASPID www.aspid.cat , amb els quals ens trobem cada hivern desde fa ja 4 anys.
Nosaltres aprenem a guiar-los i ells aprenen a esquiar.


Aquest any ha estat molt millor. Una bona oferta d'allotjament + ff que ens ha fet Boí Taüll Resort, ha permès que el grup del Centre d'Atenció Diürna Candi Villafañé d'ASPID hagi pogut estar dos dies a la neu.

Dimarts 19 de febrer.
Aquest primer dia d'activitat, amb la coordinació tècnica de l'Albert i l'Alba, ens hem organitzat en dos torns, condicionats, per la disponibilitat de material adaptat amb el que disposem.






Ens hem conegut, hem esquiat, hem xerrat i hem fet molta broma. Com cada any, els i les alumnes han superat totes les nostres expectatives, han mostran una actitud exemplar, que supleix amb escreix la manca d'experiència.







Després de dinar, el grup d'ASPID ha anat a l'Hotel BTR a descansar i recuperar forces per al segon dia de neu.

Dimecres 20 de febrer.
La meteo ens ha tornat a regalar un dia esplèndid i les característiques de la neu, no podien ser millors. Hi ha hagut una millora tècnica per part de tots. Hem gaudit de baixades més intenses, més llargues i més ràpides. N'hem après molt, tots. Ens hem fet amics, hem compartit una experiència difícil d'oblidar i ens hem hagut d'acomiadar. Tothom ha de tornar cap a casa després de dos dies fantàstics a la neu.


L'Albert i l'Alba han intercanviat les seves sensacions amb nosaltres i com és habitual, hem fet un feedback grupal per a reflexionar sobre el nostre aprenentatge, allò que hem de millorar i allò que hem fet bé.


El proper any, tornarem a treballar plegats.
sempre, ha estat un plaer enorme poder compartir la neu i la muntanya amb la gent d'ASPID, tan pel que fa als seus usuaris com a l'excel·lent equip humà i professional que treballen en aquesta associació.

Una abraçada molt forta a tothom!

1 comentario:

  1. Hola Carles,
    Soy Víctor usuario de ASPID, donde estuvimos compartiendo estos 2 maravillosos días de esquí que pasemos.
    Solo quería agradecer a los monitores y alumnos por todo lo que hicisteis por nosotros, por mi parte los alumnos se (sin despreciar a los monitores que también estuvieron chapo) comportaron mui bien, tanto en el esquiar como en el trato humanitario conmigo y los demás.
    Espero que si el año que viene Dios quiere y hay Salud, podamos pasar otros dos días tan estupendos como los que hemos compartido con vosotros. Tanto con los alumnos y monitores que no estuvieron al 100% sino que estuvieron al 200% con nosotros.
    Un fuerte abrazo para todos.

    ResponderEliminar