lunes, 24 de marzo de 2014

LLIGA PIRINEUS D'ESQUÍ ESCOLAR, UNA CURSA INCLUSIVA

Aquest dissabte 22 de març, hem realitzat el darrer projecte formatiu de l'assignatura Discapacitat i Esport i Disseny d'Espais i Esdeveniments Esportius.



Una vegada més, hem fet un DOS EN UN, dues assignatures, un únic projecte!! Una vegada més hem fet #aprenentatgeservei.
Hem aprofitat sinergies amb les entitats esportives locals, amb la ONCE i amb le FCEC per a  treballar plegats en el foment de l'esport. En aquesta ocasió, a més, hem aconseguit dur a terme un projecte INCLUSIU, on diferents esportistes, amb diferents CAPACITATS han compartit esport i competició en un context totalment normalitzat.

  

Divendres 21 de març, vàrem començar la jornada a pistes, preparant la pista de competició de dissabte. Col·locació de xarxes de seguretat, caseta de sortida, portillons, portes, arribada...

A mig matí, vàrem interrompre aquesta tasca per a formar-nos en Guiatge de persones cegues a la neu. La Marta López del CRE ONCE Barcelona venia desde Puigcerdà per a oferir-nos aquests servei.

























Ja són 5 anys mantenint aquesta relació i ja han sortit 4 promocions d'alumnes amb aquesta formació. Estem encantats de poder seguir treballant en aquest sentit.


El Centre de Recursos Educatius de la ONCE Barcelona, es traslladava a #boítaüllresort el cap de setmana, amb 6 esquiadors i 6 guies, que participarien a la primera prova de la LLIGA PIRINEUS D'ESQUÍ ESCOLAR, fent d'aquesta primera competició, una trobada inclusiva.


Dissabte es va llevar amb millor temps del que preveien els meteoròlegs. La jornada es va anar complicant a mesura que s'acostava la competició i es va acabar arreglant, quan aquesta ja havia finalitzat. Tot i així, el Eslalom Gegant es va poder celebrar. Prop de 70 competidors, de categoria Pre-Benjamins fins a Masters, varen poder córrer dues mànigues a la pista Estadi de Boí Taüll Resort.



El Consell Esportiu de l'Alta Ribagorça i els alumnes de 2n curs del CFGM de Neu de l'Institut El Pont de Suert, varen dur a terme aquesta primera prova de la Lliga Pirineus i vàrem poder gaudir dels primers podis inclusius de la nostra experiència en quan a organització d'esdeveniments.


Per primera vegada, aconseguíem juntar esportistes amb capacitats diferents, esportistes amb discapacitat visual compartint podi amb esportistes amb visió complerta. Tots junts, sense excloure ningú, una trobada de nens i nenes als que els agrada practicar esport, res més...



No hay comentarios:

Publicar un comentario