sábado, 13 de abril de 2013

TÈCNICS ESPORTIUS I CONDUCTES DE RISC AMB ESPORTSALUS

L'Albert Soldevilla, psicòleg de l'equip multidisciplinar d' http://esportsalus.org/ va venir a xerrar amb nosaltres per a analitzar quins Factors de Protecció oferia l'activitat física i l'esport per a ajudar a prevenir les CONDUCTES DE RISC a les que els joves d'avui en dia estan exposats.

                          

http://esportsalus.org/ és una fundació que treballa en els àmbits psicològic, mèdic i social per a la millora de la salut i la qualitat de vida, amb la col·laboració de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i la Subdirecció General de Drogodependències.

CONDUCTES DE RISC , són aquelles conductes que poden posar en perill la salut física i mental de la persona o del grup

- Consum de drogues
- Transtorns alimentaris
- Discriminació - Bullying
- Socio adiccions

Avui en dia som "joves" durant més temps. Vivim més anys a casa els pares, estudiem fins més tard, no trobem feina amb facilitat... L'etapa en la que estem més exposats a les conductes de risc esdevé més llarga. 

"Els tècnics esportius, responsables de conduir grups, transmetem valors, eduquem més enllà de la tècnica específica que volem transmetre. L'àmbit professional al qual ens dediquem, permet treballar la prevenció mitjançant la pràctica esportiva. Mentre estem fent esport, no consumim."

La proximitat que podem establir amb els joves amb els que treballem, ens situa en avantatge respecte d'altres educadors i facilita la detecció de conductes de risc. L'esport i el lleure generen confiança entre guies-monitors i alumnes-clients.

Mitjançant l'esport podem fomentar FACTORS DE PROTECCIÓ com ara l'autonomia, l'autoestima, la tolerància a la frustració, etc.

La conferència-col·loqui és realment interessant. 
Ens fa reflexionar i parla de sentit comú. En cap moment inculca com hem d'actuar sinó que pretén fer pensar l'auditori i que n'extregui les seves conclusions. 

Felicitats Albert, un any més, has aportat sentit comú a la nostra formació.

Fins aviat!




No hay comentarios:

Publicar un comentario