domingo, 21 de abril de 2013

VISITEM EN JORDI COLL OBSERVADOR METEOROLÒGIC

El passat dijous 18 d'abril vàrem aprofitar la proximitat d'una estació meteorològica ubicada a Viu de Llevata, per anar a visitar-la i poder relacionar la teoria de l'aula amb la pràctica de camp.

                                   

Com era molt a prop, vàrem aprofitar per a fer una activitat complerta. Desplaçament amb bicicleta pel port que uneix Pont de Suert amb Viu de Llevata, esmorzar, visita i tornada al Pont de Suert.

                      

Esmorzar complert a l'ombra de l'ermita romànica de Viu.



  En Jordi Coll ens va obrir les portes de casa seva per a poder observar la seva estació meteorològica i  explicar-nos les tasques que desenvolupa com a membre de la xarxa d'observadors del Servei Meteorològic de Catalunya.

                        

Primer ens va explicar amb què consisteix exactament la seva feina. Els diferents aparells amb que registra les dades, els horaris i el procediment a seguir.
 

Registre de temperatures

El registre de la pluviometria o la caiguda d'aigua en estat sòlid mitjançant el Pluviòmetre de Hellmann.
                                                 
                                                     

Registre del tamany de la precipitació sòlida i diferenciar de si es tracta de calamarsa o pedra...
                                   
Les dades que es registren manualment, estan recolzades per una estació automàtica que a més, informa de la temperatura humida (humitat relativa). Aquesta estació, envia les dades directament a l'ordinador, mitjançant la xarxa.






Gràcies a la tasca que desenvolupen els observadors, el país registra les dades diàries dels paràmetres atmosfèrics i genera gràfiques i estadístiques, observa les seves variacions i genera climogrames anuals.

Si t'agrada la meteo i vols seguir la seva evolució al Pirineu, ens Jordi ens informa de l'existència d'un web que facilita dades diàries de diferents estacions meteorològiques  http://meteopirineu.com/ , des de la Vall d'Aran, fins al Pirineu més oriental, recollint també dades del país veí, França.

TALLER DE MECÀNICA, una cadena trencada va haver de ser reparada abans d'iniciar la tornada
Gràcies Jordi per obrir-nos casa teva i explicar-nos coses sobre meteorologia,
tens un pati fantàstic!!





No hay comentarios:

Publicar un comentario