jueves, 4 de abril de 2013

UN CICLE DE FORMACIÓ PROFESSIONAL ÚNIC


CFGM Tècnics en Activitats Físico Esportives al Medi Natural
ESPECIALISTES EN EXPLOTACIÓ D'ESTACIONS D'ESQUÍ

Aquest extens nom fa referència als estudis homologats pel Dpt. d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que es varen iniciar el curs 2009-2010.

La iniciativa fou impulsada des de l'estació d'esquí de Boí Taüll Resort, que va veure la possibilitat de crear una formació que acostava nous professionals al sector de la neu. 
En aquell moment, l'Institut del Pont de Suert, es va posar a treballar juntament amb Ajuntament del Pont de Suert i el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, per a redactar un conveni que ajudés a fer possible aquest projecte.

L'àmplia i polivalent formació, ofereix la oportunitat d'incorporar als equips de treball personal, format i proper al territori. Indirectament, el sector en general,  pot incorporar al mercat de treball una nova generació de treballadors amb un perfil diferent a l'existent fins aquell moment.

Ja han finalitzat dues promocions d'alumnes i alguns d'ells estan duent a terme la seva activitat professional a Boí Taüll, SkiPallars, Port del Compte, Aramon Formigal, França (Pirineus) i ben aviat, a Andorra.



3 VALORS A DESTACAR EN AQUESTS ESTUDIS

El primer valor diferencial és que ens formem per a treballar durant tot l'any en dos sectors diferents.

No tan sols ens especilitzem en els treballs propis d'una estació d'esquí sino que també ens preparem per a realitzar tasques com a Guies de senderisme, de MTB, d'Hípica. Tots aquells àmbits als que poden accedir els Tècnics Especialistes en Activitats Físico Esportives al Medi Natural, o aquells que en d'altres comunitats Autònomes, estudien el TAFAD (Técnico Actividades Físicas y Animación Deportiva).

El segon valor diferencial és que una part de les pràctiques, es duen a terme de manera remunerada. 
Realitzem 410 hores de pràctiques durant els dos hiverns de formació. La major part d'elles a l'estació de Boí Taüll Resort. 
Aquest hivern 2012-2013, hem establert col·laboracions amb d'altres estacions com ara Grandvalira 
http://inspontneu.blogspot.com.es/search/label/DISSENY%20D%27ESPAIS%20I%20ESDEVENIMENTS%20ESPORTIUS i Baquéira Beret, on trobem la oportunitat de realitzar part d'aquesta formació pràctica.

El tercer valor diferencial és l'amplitud de la formació rebuda amb relació a les estacions d'esquí.
La polivalència d'aquesta formació, permet finalitzar els estudis amb una àmplia visió del negoci d'una estació d'esquí i del seu funcionament. Una conseqüència d'això, és que oferim a les empreses del sector un perfil molt polivalent que ofereix major flexibilitat als gestors de l'explotació i una bona coordinació i empatía entre els diferents departaments o equips de treball.
Si l'actitud és bona, els estudiants d'aquest cicle tenen la oportunitat d'esdevenir grans professionals, que aporten qualitat i competitivitat al sector.












PER A QUÈ ENS FORMEM?
Per a poder treballar conduïnt instal·lacions de transport per cable, per a formar part de l'equip de Písters-Socorristes, de l'equip d'Activitats, Esdeveniments o Snowpark, per a formar part de l'equip de Producció de Neu, per a iniciar-nos en la conducció i manteniment de les Màquines Trepitja Neu i poder entrar a formar part de l'equip de Màquines trepitja neu després d'un segon període de formació, per a treballar en l'Atenció al Client, en el Dpt. de Taquilles, Accessos...

QUÈ ESTUDIEM?      
Tècnica d'Esquí 1 i 2
Accidents a la Neu.
 Seguretat en l'Alta Muntanya.
1rs Auxilis en l'Alta Muntanya.
Senderisme i interpretació de mapes i medi.
Conducció de grups en MTB.
Transport per cable 1 i 2.
Insta·lacions de Producció de Neu.
Diseny d'Espais i Esdeveniments Esportius.
Discapacitat i esport.
 Meteorologia.
Nivologia.
Medi Natural d'Alta Muntanya.
Màquines Trepitja Neus 1 i 2.
Dinàmica de Grups.
Fonaments de l'Activitat Física
Administració, gestió i comercialització de la petita i mitjana empresa.

ON ENS PODEU TROBAR?
Impartim les classes teòriques a l'Institut del Pont de Suert, ubicat al poble del Pont de Suert, a l’Alta Ribagorça.

QUINA DURADA TENEN ELS ESTUDIS?
2 anys lectius. El 1r any de setembre a juny i el 2n any, de setembre a abril, a partir del qual, es du a terme la formació intensiva en una empresa d'Hípica. Els examens finals es realitzen al mes de juny.

QUÈ HE DE FER PER INSCRIURE'M?
El període de pre inscripció és del 13 al 24 de maig de 2013.
El període de matriculació és de l'1 al 9 de juliol de 2013.

Podeu informar-vos a través de:
Institut del Pont de Suert 973 69 00 40














No hay comentarios:

Publicar un comentario