miércoles, 20 de noviembre de 2013

APRENENTATGE SERVEI RECONEIX EL NOSTRE PROJECTE I ENS AJUDA A AVANÇAR

El passat dimarts 19 de novembre, el CFGM de Neu va tenir el privilegi d'assistir a Rosa Sensat, a la 7ª Convocatòria d'ajuts per a projectes d'Aprenentatge Servei. Hem estat un dels projectes ajudats i per tant, reconeguts per aquest Centre Promotor i n'estem molt contents. Es varen presentar prop de 280 projectes i se'n van seleccionar 38. Projectes sorgits d'universitats, de batxillerats, de la ESO, de Cicles Formatius, de Primària i, fins i tot, del Centre Penitenciari de Quatre Camins.

La Laura Campo va exercir d'amfitriona i va presentar la Laura Rubio, professora de Pedagogia a la Universitat de Barcelona, que oferia una conferència sobre l'aprenentatge servei.




Un "passeig" per totes les dimensions pedagògiques de l'ApS, ens va ajudar a prendre consciència del mètode que estàvem utilitzant per a formar els nostres alumnes i ens va aportar idees i coneixement per a seguir perfeccionant-lo. Un altre repte, serà traslladar aquesta metodologia a la filosofia de centre i col·laborar a que es generin altres projectes inspirats en aquest mètode.


NECESSITAT SOCIALS - SERVEI - COOPERACIÓ. La Laura ens parla d'oferir participació política, de crear l'ambient necessari on tothom trobi espai per a expressar-se, per a participar, per a reforçar la seva autoestima, sentint-se útil i protagonista de l'acció. L'ApS vol cobrir una necessitat social i per això surt al carrer, va més enllà dels murs del centre educatiu per a oferir servei, per a fer front a una necessitat i està obligat a buscar sinergies amb d'altres, a buscar i fomentar la cooperació.

PARTENARIAT - REFLEXIÓ - RECONEIXEMENT. Precisament aquesta cooperació fomenta el partenariat. Necessitem ajuntar diferents disciplines per assolir els objectius. Es potencia el treball en xarxa que enriqueix el resultat. Demana reflexió i rigor, doncs el fet de portar l'aprenentatge a situacions reals de servei, no dona marge per a l'error. Finalment, el reconeixement de la feina feta per part de tots i el reconeixement de les persones que gaudeixen del servei, estimula i motiva per a seguir treballant amb aquesta metodologia.

APRENENTATGES - PARTICIPACIÓ - CONSOLIDACIÓ. L'aprenentatge s'assoleix a través de l'experiència, a través de l'acció. L'acció crea oportunitats per a tos, per als docents, per als alumnes i per als que gaudeixen del servei. Viure reforça i consolida l'aprenentatge, sense cap mena de dubte.


Hem hagut de coordinar-nos i buscar la complicitat dels professionals d'ASPID i dels seus usuaris per a poder dur a terme aquest projecte.


Hem oferit servei i ho fet amb el màxim rigor. De moment repetim, hem fidelitzat i satisfet als nostres "clients". Seguim treballant l'Esport, la Discapacitat i l'eliminació de barreres.









No hay comentarios:

Publicar un comentario